EPDK’dan akaryakıt tarifelerine güncelleme: Benzin ve motorine yeni depolama ve iletim ücretleri

EPDK, Petrol Ofisi AŞ’nin Konyaaltı Terminali Tarifelerinde Değişiklik Yaptı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Petrol Ofisi AŞ’nin terminalinin depolama ve iletim hizmet tarifelerinde değişiklikler yapıldığını duyurdu.

EPDK’nın aldığı kararlar, Resmi Gazete’de bugün yayımlandı. Buna göre, Petrol Ofisi AŞ’nin Antalya Terminali’nde güncellenen tarifeye göre günlük depolama hizmet bedelleri şu şekilde belirlendi:

  • Benzin için metreküp başına 2,81 lira
  • Motorin için metreküp başına 3,08 lira
  • Havacılık yakıtları için metreküp başına 2,90 lira

Deniz, kara ve boru hattı yoluyla teslim alma ve teslim etme hizmet bedelleri ise şu şekilde tespit edildi:

  • Benzin için metreküp başına 84,16 lira
  • Motorin için metreküp başına 93,57 lira
  • Havacılık yakıtları için metreküp başına 88,59 lira

EPDK, tarifelerde indirim uygulanmayacağını ve kapasite kiralama taleplerinin en az 180 gün süreli olması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Petrol Ofisi AŞ’nin iletim hizmetlerinde de değişiklik yapıldı. Bu doğrultuda, Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ile diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı benzin, motorin ve havacılık yakıtları için 22 lira olarak belirlendi. Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı ise metreküp başına benzin, motorin ve havacılık türleri için 25 lira olarak belirlendi. ANT Boru Hattı bağlantısı üzerinden sağlanan iletim hizmeti ise sadece havacılık yakıtları için metreküp başına 28,5 lira olarak belirlendi.

1 yıllık depolama sözleşmesi bulunan kullanıcılar için Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ve diğer tesisler arasındaki iletim bedeli uygulanmayacak. Ayrıca, en az 1 yıllık iletim sözleşmesi yapılması durumunda, Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim hizmetinde 130 bin metreküp ve üzeri için yüzde 20, 250 bin metreküp ve üzeri için ise yüzde 45 indirim sağlanacak.

Related Posts

Konut doğal gazına zam

Doğal gazda sanayi tüketicileri için yüzde 7,86; konutlar için de yüzde 24,6 oranında zam yapıldı.

Çiftçiler isyan etti: Kendi ülkemizde sahipsiz ve yetim kaldık

Bereketli Çukurova topraklarında biber, domates ve karpuz gibi ürünleri para etmediği için tarlada çürümeye terk edilen emektar çiftçiler adeta isyan etti, iktidardan acil çözüm ve destek istedi.

Dünyaca ünlü bebek bezi markası Türkiye’den çekiliyor

Japonya’nın ünlü bebek bezi markası Goo.N, Türkiye pazarından çekildiğini açıkladı.

Tatil rotanız kültürden geçsin! Işıldayan miras

Türkiye, binlerce yıllık zengin bir kültür mirasına ev sahipliği yapıyor. Bu zengin tarih, artık geceleri de ışıldıyor.

Ticaret Bakanlığı affetmedi: 289 işletmeye 114 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu son denetimler sonucunda 289 işletmeye 114.7 milyon lira ceza uyguladı.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Son 2 gün, cezası var

Akaryakıtta vergi kaçağını önlemek için kurulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) geçişte kritik sürece girildi. Ticari araçlar için zorunlu olan sistemde 30 Haziran son gün. UTTS’ye kaydolmayanlar, akaryakıt giderlerini belgeleyemeyecek ve 7 bin TL’den 28 bin TL’ye kadar cezai yaptırımlarla karşılaşacak.