Muzu soymadan önce mutlaka bunu yapın: Meğer hep yanlış biliyormuşuz

Muz Kabuğunu Yıkamak Neden Önemli?

Genellikle ülkenin en sevilen meyvelerinden olan muzun kabuğunu yemeden önce yıkamak gerektiği üzerine sağlık uzmanları uyarıyor. Muzun yüzeyinde biriken kir, bakteri, pestisit kalıntıları ve diğer kirleticiler, sağlık açısından ciddi riskler oluşturabilir.

Muz Kabuğu Yıkamak Gereksiz Görünse de Hayati Önem Taşıyor

Uluslararası Gıda Bilgi Konseyi Gıda Teknolojileri İletişimi Kıdemli Direktörü Tamika Sims, kabuklu meyvelerin dahi yıkanması gerektiğini belirtiyor. Kabuklu meyvelerin yıkanmasının gıda hijyeni açısından en iyi uygulamalardan biri olduğunu vurgulayan Sims, “Mantıksız görünse bile önce yıkamak şart” diyor.

Gıda Zehirlenmelerine Karşı Önlem Alınmalı

Yıkanmadan tüketilen meyve ve sebzeler, Salmonella, E. coli ve Listeria gibi tehlikeli bakterilerle kontamine olabilir. Ayrıca pestisit ve kimyasal kalıntılar da sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu durum özellikle 5 yaş altı çocuklar, 65 yaş üzeri bireyler, hamile kadınlar ve bağışıklık sistemi zayıf kişiler için risk oluşturabilir.

Muzun kabuğu üzerinde biriken pestisitlerin otizm, kanser, hipertansiyon, diyabet ve bunama riskini artırabileceği de belirtiliyor.

Muzları Doğru Bir Şekilde Yıkama Tekniği

Muzlarınızı temizlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Akan suyun altında 30 saniye boyunca yıkayın.
  • Kirleri nazikçe ovalayarak temizleyin.
  • Sabun veya deterjan kullanmaktan kaçının.
  • Eğer isterseniz, suyla seyreltilmiş beyaz sirke karışımını kullanarak muzu temizleyebilirsiniz.

Related Posts

Kuruyemiş, tatlı ya da kurabiye değil: Çayın yanında bunları sakın yemeyin!

Türk kültüründe çay keyfi vazgeçilmez bir alışkanlık. Ancak bu keyfi yaparken bazı besin tercihlerimiz sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar, özellikle çayın yanında sıkça tüketilen bir yiyeceğe karşı ciddi uyarılarda bulunuyor. İşte o besin ve bilinmeyen zararları…

Uzmanı uyardı: Kuru göz hastalığında steroid kullanımına dikkat

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Uğur Tunç, kuru göz hastalığında, sorunun nedenine göre kişiye özel tedavinin şart olduğunu belirtti.

‘Hazır kahve’ yaşa bağlı görme kaybı riskini artırıyor

‘Hazır kahve’ yaşa bağlı görme kaybı riskini artırıyor

Uyku uzmanında 30 saniyelik hile: Sadece 3 gecede horlamayı durduruyor

Uyku uzmanları, polen mevsiminde artan horlama sorununa karşı sadece 30 saniyelik dil egzersiziyle çözüm sunuyor. Günlük uygulanan bu basit hareket, horlamayı üç günde azaltabiliyor…

Bakanlık açıkladı: Bebek mamalarında yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanlığı, bebeklere yönelik gıda ve devamında kullanılan besinler için yeni bir karar yayımladı. Karara göre bu besinlerin üretiminde protein kaynağı olarak kullanılan protein hidrolizatlarına, inek sütü kaynaklı peynir altı suyunun işlenmesiyle elde edilen bir protein hidrolizatı dahil edildi.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif