Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Mersin’de Örtü Altı Domates Hasadı Devam Ediyor

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Mersin’de, kış mevsiminin geride kalmasıyla birlikte örtü altı domates hasadı hız kazandı. Kent genelinde yıllık 1 milyon 200 bin tonun üzerinde domates hasadı yapılırken, bu üretimin yaklaşık %25’i örtü altında gerçekleşiyor. Ağustos ve Eylül aylarında fideleri toprakla buluşturulan domateslerin son hasatlarına yaklaşılırken, baharla birlikte açık tarlalara dikimler başlıyor ve örtü altındaki hasatlar genellikle Nisan ve Mayıs aylarında tamamlanıyor.

Silifke ilçesinde de örtü altında yetiştirilen domateslerin hasadı devam ediyor. Kilosu 22 ile 25 lira arasında alıcı bulan domatesler, kaliteleriyle de tüketicilerin beğenisini kazanıyor.

Örtü altı domates üretimi yapan Musa Ünüvar, yaptığı açıklamada, “Ağustos ayında fideleri dikmeye başladık. Nisan sonu veya Mayıs’ın ilk haftasına kadar hasadımız sürecek. Toplamda 1,5 dönümde 15 ton civarında rekolte elde edeceğiz” dedi.

Atayurt Komisyoncular Derneği Başkanı İbrahim Kaynar ise bin 500 dekarlık bölümün örtü altında domates üretimi yapıldığını belirtirken, Nisan ayına kadar toplamda 22 bin 500 ton hasat beklediklerini ifade etti. Ayrıca açık tarlalarda da üretimin başlayacağını ve yaklaşık 8 bin dekarlık alandan 107 bin ton domates beklediklerini söyleyen Kaynar, “22 ile 25 lira arasında değişen fiyatlarla yurtiçi pazarlara ürün gönderiyoruz. Silifke olarak salkım domates üretimine ağırlık verdik. Renk ve kalite anlamında oldukça memnunuz” şeklinde konuştu.

Kaynar, yaklaşık 5 bin ailenin domates üretimiyle meşgul olduğunu ve binlerce kişinin de ekimden hasat aşamasına kadar çalışarak aile bütçelerine katkı sağladığını vurguladı.

Related Posts

SGK uzmanı açıkladı: Bu hastalıklara sahip olanlara erken emeklilik hakkı tanınıyor

Sosyal Güvenlik uzmanı İsa Karakaş’ın Türkiye Gazetesi’nde yazmış olduğu köşe yazısında, psikolojik hastalıkları bulunan sigortalılar için malulen veya engelli erken emeklilik imkanlarının bulunduğuna dikkat çekti. Birçok hastalık, yaş şartı aranmaksızın emeklilik hakkı sağlıyor. İşte konuya dair tüm detaylar…

Bakan Yumaklı: Hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hububat alanlarında ÇKS kayıtlarına göre; bir önceki yıla göre 2,7 milyon dekar artış ve tüm tarım alanlarında 4 milyon dekar artış tahmin ediyoruz. 3 yıllık açıkladığımız üretim planlaması sonunda ise hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz” dedi.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

Revize üstüne revize edilmişti: Bakan Şimşek’ten enflasyonda düşüş açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Şimşek, enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası’nın tahminlerine uygun olarak gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Dezenflasyon sürecinin desteklendiğini ve ekonomiye yönelik adımların sürdüğünü belirtti.

Konut ve ulaşımda fahiş fiyat alarmı: Yetkililerden acil denetim talebi

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından özellikle konut ve otobüs biletlerinde fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara karşı Tüketiciler Derneği sıkı denetim istedi.

Mevduat faizinde yeni rekor: 1 Milyon TL’nin getirisi fırladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) geçen hafta politika faizini artırmasından sonra, bankalar arası rekabet yeniden hız kazandı. Haftanın son işlem gününde, bazı bankalarda mevduat faizleri yüzde 52 seviyesine kadar yükseldi. 32 günlük vadede 1 milyon TL’nin getirisi de belli oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir