Sırrı Süreyya Önder’in cenazesi Meclis’e neden getirilmedi?

DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için Tören Düzenlendi

İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, 15 Nisan’da yaşadığı kalp krizi sonrasında hastaneye kaldırılmış ve 18 gün süren yoğun bakım sürecinin ardından 3 Mayıs’ta hayatını kaybetmişti.

Süreyya Önder için, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) cenaze töreni düzenlenirken, merak edilen konu ise neden cenazenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilmediği oldu.

Konuyla ilgili olarak gazeteci Fatih Atik, TGRT Haber’de yayınlanan Medya Kritik programında açıklamalarda bulundu:

Cenaze Neden Meclis’e Getirilmedi?

Önder’in cenaze töreniyle ilgili konuşan Fatih Atik, “Ailesinin isteği üzerine cenaze Meclis’e getirilmedi. Devlet Bahçeli, salon girişinde Önder’in fotoğrafına dokundu. Süreyya Önder geniş yürekli bir insandı ve önemli bir köprü görevi üstlenmişti. Uzatılan el sadece Süreyya Önder’e değil, aynı zamanda devletin şefkat eliydi. Tüm parti temsilcileri cenaze töreninde hazır bulundu. Süreyya Önder’in Türk Bayrağı’na sarılı naaşı dikkat çekiciydi” dedi.

Related Posts

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov Hürriyet için yazdı: Tarih hiçbir şey öğretmiyor mu?

Bugün Hitler karşıtı koalisyon ülkelerinin (aralarında Türkiye de vardı) ordularının Alman faşizmine karşı zafer kazandığı 9 Mayıs 1945’in tam 80. yıldönümü.

İsrail basınından ‘ateşkes’ iddiası: Trump duyurabilir

İsrail basını, ABD Başkanı Donald Trump’ın bu hafta sonu Gazze’deki saldırılara son verecek bir anlaşma taslağını duyurabileceğini ileri sürdü.

15 yılda 15 bin kişi öldü

Yeni araştırmalar, iklim krizinin tetiklediği orman yangınlarının ABD’de her yıl binlerce ölüme ve duman kaynaklı ekonomik zarara yol açtığını ortaya koydu. 2006 ile 2020 arasında yapılan 15 yıllık çalışmada yaklaşık 15 bin kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi.

İmamoğlu kararının emsali çok: CHP’nin yüzünü çevirdiği Batı da ‘kamu düzeni için erişim engeli’ diyor

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na ait X hesabından provokatif paylaşımlar yapılıyordu. Kitleleri harekete geçirmek için paylaşım yapan hesap, mahkeme kararıyla, ‘suç işlemeye alenen tahrik ve kamu düzenine zarar verdiği’ gerekçesiyle Türkiye’den erişime kapatıldı. Yaşananlar sonrasında CHP kanadından kararın ‘hukuksuz’ olduğu iddia edildi. Fakat, ‘ifade özgürlüğüne engel’ olarak lanse edilen kararı uygulayan birçok Batı ülkesi var. Örneğin, Almanya ve İngiltere’de mahkumların sosyal medya kullanımı yasak, dışarıdan propaganda da yasa dışı ve cezai yaptırım uygulanıyor.

Resmî Gazete’de bugün (9 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 9 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

İspanya’da Türkiye Çalışmaları Kürsüsü açıldı

İspanya’nın köklü üniversitelerinden biri olan başkent Madrid’deki Complutense Üniversitesi’nde UCM “Türkiye Çalışmaları Kürsüsü” açıldı. Türkiye Çalışmaları Kürsüsünün çalışmalarını yürüteceği Sosyal ve Siyasal Bilimler Fakültesinde düzenlenen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir