Tanju Özcan-Kılıçdaroğlu kavgasına CHP’den tepki: Kurullarda değerlendirilecek

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi?” sözlerine CHP’nin 7’inci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından parti yönetiminden de tepki geldi.

Tanju Özcan sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’na yönelik “Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi?” ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu ise “Serseri mayın gibisin. Dengeni yitirmişsin. Bu söylemlerinle partiyi zora sokuyorsun… Gün olur ecel vuku bulursa cenazeme katılmanı istemiyorum. Yazık sana, sana verdiğim emeklere” yanıtını verdi.

CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL: ASLA TASVİP ETMİYORUZ

Kılıçdaroğlu’nun ardından CHP yönetimi de tartışmaya ilişkin açıklama yaptı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’ın önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sosyal medya üzerinden eleştiri sınırlarını aşan kırıcı ve rencide edici ifadeler kullanmasına üzülerek tanıklık ettik.

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet değerlerine, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, ülkesini ve milletini seven kişilerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri de, kişilere değil başta Anayasamıza, milletimize, partimizin savunduğu fikirlere ve değerlere bağlıdır.

Eleştiri ve saygı sınırları içerisinde kalmak kaydıyla her düşünce özgürce ifade edilebilir. Ancak kim olursa olsun, görevi ve konumu ne olursa olsun CHP eski Genel Başkanı hakkında eleştiri sınırlarını aşan bir üslupla paylaşım yapılmasını asla tasvip etmiyoruz.

Sayın Kılıçdaroğlu kendisine mal edilen ve kamuoyunda tepki çeken ifadeleri tekzip etmiştir. Buna rağmen, konuyu köpürtmeye yönelik açıklamaları iyi niyetli görmüyoruz. Meseleyi partimizin yetkili kurullarında değerlendireceğiz.”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir