TESK’ten Kurban Bayramı açıklaması: ‘Ben kasabım’ diyenler…

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu: Kurban Kesiminde Hijyen ve Profesyonellik Önemli

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı öncesi yapılan kurban kesimlerinde hijyen ve profesyonellik önemine vurgu yaptı. Palandöken, kurban kesimlerinde yerel yönetimlerin ve veteriner hekimlerin denetimi altında olması gerektiğini belirterek, vatandaşların sağlık açısından riske atılmaması gerektiğini ifade etti.

‘Profesyonel Kasaplar Yer Almalı’

Palandöken, geçen yıl ülkemizde 850 bin büyükbaş ve 2.8 milyon küçükbaş kurban kesimi yapıldığını söyledi. Bu yıl da benzer bir kesim beklenirken, vatandaşların rahat bir şekilde ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Palandöken, kurban kesimlerinin profesyonel kasaplar tarafından yapılması gerektiğini ve modern ekipmanlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

‘Randevulu Kesim Sistemleri Yaygınlaştırılmalı’

Palandöken, yerel yönetimlerin kurban kesimini hizmet olarak yapması gerektiğini vurgulayarak, kesim alanlarında temel ihtiyaçların eksiksiz karşılanması gerektiğini belirtti. Kesim işlemlerinin sertifikalı ve işin ehli kişilerce yapılması gerektiğini ifade eden Palandöken, bu sayede hem hayvanların acı çekmesinin önleneceğini hem de sağlık ve hijyen standartlarının sağlanacağını dile getirdi.

TEMENNİLERİMİZ KURBAN BAYRAMINIZIN HAYIRLARA VESİLE OLMASIDIR!

Related Posts

TZOB’dan don felaketine ilişkin açıklama: ’65 ilimizi etkiledi’

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar don felaketine ilişkin açıklamada bulundu. Bayraktar “65 ilimizde meyve bahçelerimiz don felaketinden etkilendi” dedi.

BOTAŞ Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği İcra Komitesi üyeliğine seçildi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Dış İlişkiler ve Uluslararası Projeler Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği’nin (IGU) en üst karar organı İcra Komitesi üyeliğine seçildi.

Sakarya’dan 1,6 milyar dolarlık ihracat

Türkiye’nin otomotiv ihracatında başı çeken illerinden Sakarya, yılın ilk 4 ayında 1 milyar 576 milyon 718 bin dolarlık dış satıma imza attı.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Mustafa Varank: TEKNOFEST ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefiyle oluşturuldu

TEKNOFEST KKTC’de etkinlik alanını gezdikten sonra DHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, “TEKNOFEST markasının oluşturulma amacı ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefidir. Gayemiz kendi ayakları üzerinde durabilen, teknolojisini geliştirebilen, satabilen bir ülke inşa etmekti. Bugün tam bağımsız, kendi kendine yeten Türki Cumhuriyetleri ve Türk devletleriyle oldukça güçlü, ortak bir koalisyon kurabiliriz. Dünyada söz sahibi olabiliriz” dedi.

Başkentten ihracat 4 ayda 4,6 milyar dolara ulaştı

Ankara’dan bu yılın ocak-nisan döneminde yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,4 artarak 4 milyar 568 milyon 4 bin dolara yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir