Türkiye’nin Elektrik Üretiminde Özel Sektörün Payı Yüzde 80

Türkiye’nin Kurulu Elektrik Gücü 118 Bin Megavata Ulaştı

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yücel Kartal, Türkiye’nin elektrikteki kurulu gücünün 118 bin megavata ulaştığını belirterek, özel sektör santrallerinin bu artışta yüzde 80’lik bir paya sahip olduğunu söyledi.

Uludağ Enerji Zirvesi’nde konuşan Kartal, Türkiye’nin elektrik piyasasının Avrupa ve dünya genelinde büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, Paris İklim Anlaşması’nın hedeflediği karbonsuz bir dünyaya ulaşmak için yenilenebilir enerji yatırımlarının hızlanması gerektiğini dile getirdi.

Enerji talebinin sürekli arttığını belirten Kartal, bu talebi karşılamak için iklim hassasiyetini göz önünde bulundurarak enerjiyi kesintisiz, verimli, kaliteli ve düşük maliyetli şekilde tüketiciye sunmanın hedeflerinin başında geldiğini belirtti.

Türkiye’deki enerji sektörünü şekillendiren unsurların başında ekonomi ve iklim geldiğini vurgulayan Kartal, ülkedeki enerji politikalarının bu iki hassasiyeti de göz önünde bulundurarak belirlendiğini ifade etti.

Özel sektöre ait santrallerin payının giderek arttığına işaret eden Kartal, Türkiye’nin yenilenebilir enerjide Avrupa’da 5. sırada, dünyada ise 11. sırada yer aldığını belirtti.

Türkiye’nin 2035 Yılı Hedefleri İçin Yenilenebilir Enerji Yatırımları Devam Ediyor

Kartal, Türkiye’nin enerji sektöründe gerçekleştirdiği değişim ve dönüşümle birlikte 2035 yılı hedeflerine doğru ilerlediğini dile getirerek, yerli ve yenilenebilir kaynaklardan talep edilen enerjinin karşılanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Özellikle yenilenebilir enerji alanında yapılan yatırımların artırılmasıyla Türkiye’nin enerji sektöründe daha üst sıralara yükselmesinin hedeflendiğini sözlerine ekleyen Kartal, ülkenin enerji politikalarının bu doğrultuda şekillendirildiğini açıkladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Büşra Nur Yılmaz – Ekonomi

Related Posts

Yağmur Drone’ları durdurabilir mi? İşin uzmanları anlatıyor

Gökyüzünü fetheden drone teknolojisi, tarımdan arama-kurtarmaya, film çekiminden lojistiğe kadar birçok alanda vazgeçilmez bir araç haline geldi. Ancak yağmurlu havalarda drone uçurmak, hem cihazın güvenliği hem de uçuş performansı açısından ciddi …

Bilim insanları 200 milyon yıllık yeni bir pterozor türü keşfetti

Fosil, Kuzey Amerika’da bulunan en eski uçan sürüngen örneği olarak kayıtlara geçti

Bilim dünyası tedirgin: Dünyanın ilk “canlı bilgisayarı” üretildi

Birleşik Krallık’taki bir laboratuvar, biyoloji ile teknolojinin sınırlarını zorlayan bir gelişmeye imza atarak, silikon devreleri ve insan beyin hücrelerinin hibritleştiği dünyanın ilk ticari bilgisayarını tanıttı. Artık kiralanabilir durumda olan …

Sadece 1 litreyle 700 kat güç: Yeni motor teknolojisi elektrikli araçlara rakip oluyor!

İngiltere’den gelen sıvı nitrojenle çalışan motor teknolojisi, otomotiv endüstrisinde dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor.

Android kullanıcıları dikkat! Telefonunuzdaki fotoğrafları hedef alıyor

Kaspersky araştırmacıları, iOS ve Android cihazları hedef alan yeni bir Truva atı virüsü olan SparkKitty’yi ortaya çıkardı. Android’de yayılımı daha hızlı olan zararlı yazılım, özellikle kripto para ve kumarla ilgili uygulamaların yanı sıra TikTok’un sahte bir sürümü üzerinden yayılıyor ve telefonların galerilerindeki görüntüleri hedef alıyor.

Whatsapp’ın “Güncellemeler” sekmesine reklam geliyor

Whatsapp’ın “Güncellemeler” sekmesine reklam geliyor