TÜRMOB’tan hükümete çağrı: Kayıt dışı ekonomi denetimle değil, reformla azalır!

TÜRMOB Başkanı: Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Yapısal Reformlar Önemli

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yapısal reformların ve dijital altyapının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

MÜCADELE SADECE DENETİM İLE YETERLİ DEĞİL

Kartaloğlu, vergi mevzuatı ve uygulamalarının kayıt dışı ekonomi ile mücadelede etkili olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, kayıt dışı ekonominin rekabet eşitsizliğine ve vergi kaçaklarına yol açtığına dikkat çekti.

Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yapısal reformlar ve dijital altyapının önemine değinen Kartaloğlu, şunları belirtti: “Ancak, mücadelenin yalnızca denetimlerle yapılması yeterli olmayacaktır. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele, yapısal reformlar ve dijital altyapıyla desteklenmelidir.”

“VERGİ AFFI” KAYIT DIŞILIĞI TEŞVİK EDİYOR

Kayıt dışı ekonomiyi besleyen en önemli unsurlardan biri olan “vergi affı” uygulamalarına dikkat çeken Emre Kartaloğlu, şunları söyledi: “Kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi engelleyen bu tür uygulamaların önüne geçmek için acil yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Bu mücadele, iş dünyası ve meslek mensuplarının da dahil olduğu tüm paydaşların aktif katılımıyla başarıya ulaşacaktır.”

“CEZALANDIRMAKTAN ZİYADE REHBERLİK ÖNEMLİ”

Kartaloğlu, vergi uygulamaları ve finansal teknoloji alanlarında dijitalleşmenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Denetimlerin amacı, mükelleflere rehberlik etmek ve vergiye gönüllü uyumu sağlamaktır. Bu yaklaşımla, hem iş dünyası faaliyetlerini sürdürebilecek hem de sağlıklı vergi gelirleri elde edilecektir.”

MEHMET ŞİMŞEK: OSB’LERE VERGİ MEMURLARI YERLEŞTİRİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılarını tespit etmek için organize sanayi bölgeleri ve hallerin giriş-çıkışlarına vergi memurları yerleştirileceğini duyurdu. Şimşek, bu adımın vergi kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Related Posts

Uzmanı yanıtladı: Kiralarda düşüş ne zaman başlayacak? Konut fiyatlarındaki yükselişin ‘suçlusu’ kim?

Tüm Emlak Danışmanları Birliği Başkanı Hakan Akçam, yaz aylarıyla birlikte kira fiyatlarındaki artış hızının yavaşlamasını beklediklerini söyledi.

Bu hafta yatırım araçlarının performansı belli oldu

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,96 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,21 artış, avro/TL yüzde 0,63, altının gram fiyatı yüzde 4,48 azalış kaydetti.

Tapu sahiplerine uyarı: Mülkünüzü korumanın 3 altın kuralı

Tapu sahipleri, mülklerini güvende tutmak için bazı temel kurallara dikkat etmek zorunda. Sahte vekâletler ve usulsüz işlemlerden korunmanın yolu bilinçli hareket etmekten geçiyor.

Warren Buffett emeklilik kararının nedenini açıkladı

Dünyanın en zengin insanlarında olan Warren Buffett, CEO’luk görevinden neden ayrıldığını ilk kez detaylarıyla açıkladı. 94 yaşındaki iş insanı, Wall Street Journal’a verdiği röportajda “Büyülü bir an yok ama yaşlandığınızı anladığınız bir gün geliyor” sözleriyle kararını anlattı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı: Nisanda bütçe açığında dev artış!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı veriler, kamu maliyesinde dengenin yeniden bozulduğunu ortaya koydu. Açıklamada bütçe gelirlerinin giderleri karşılamadığı vurgulandı.

ABD-Çin uzlaşısı borsaya yaradı

New York borsası, haftanın ikinci işlem gününe iyimser bir başlangıç yaptı. Açılışta S&P 500 ve Nasdaq yükselirken, Dow Jones endeksi yatay bir seyir izledi. Güne başlarken, Dow Jones endeksi 42.150,09 puanla sabit kaldı, S&P 500 endeksi %0,17 …