Vergi Dairelerinin Adı Değişti

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın taşra teşkilatında önemli bir yapılanmaya gidildi. Defterdarlıklar ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) taşra teşkilatı vergi dairesi başkanlıkları tek çatı altında toplandı. Bu sayede vergi hizmetlerinin daha etkin ve hızlı bir şekilde sunulması hedefleniyor.

29 ilde bulunan vergi dairesi başkanlıkları defterdarlığa dönüştürülerek ilin ismini aldı. Vergi dairesi başkanları defterdar unvanı aldı.

Vergi dairesi başkanlığı bulunmayan 52 ilde de yeni defterdarlıklar kuruldu. Böylece GİB ülke genelinde tek tip bir örgüt yapısına kavuştu.

Bakanlık taşra teşkilatında bulunan Muhasebat ve Muhakemat birimleri GİB’e bağlı olarak çalışacak. Yeni defterdarlıklar, vergi dairesi başkanlıklarının görev ve yetkilerini haiz olacak. İstanbul’daki Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı kaldırıldı. Bu dairedeki mükellefler GİB tarafından belirlenecek vergi dairesine aktarılacak veya yeni bir vergi dairesi kurulacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na kamu harcamalarının gözden geçirilmesine ilişkin esasların belirlenmesi ve tasarruf sağlanmasına yönelik öneriler geliştirilmesi gibi görevler verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir