Yapay zeka kullanılan filmler Oscar için yarışabilecek

Sinema Akademisi, Yapay Zeka Kullanımını Ödüllendiriyor

Yapay zeka ürünü filmlerin sayısı her geçen gün artarken Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) bu gelişmeye kayıtsız kalmadı.

Akademinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl itibarıyla geçerli olacak yeni ödül kuralları paylaşıldı. Böylece yaratıcı sürecinde yapay zeka kullanılan yapımlar da belirli koşulları sağlamaları halinde Oscar adayı olabilecek.

Yine de jüri üyeleri, film seçkilerinde “filmin üretiminde insanın ne derece rol aldığını” bir kriter olarak önlerine koyacaklar.

Kurallar arasında ayrıca jüri üyelerinin, final turunda oy kullanma hakkına sahip olabilmeleri için aday olan bütün filmleri izlemesi zorunlu kılındı.

Bu yıl 97’ncisi düzenlenen Oscar ödül töreninde “En İyi Sinematografi” ve “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerini alan “The Brutalist” filmi, yapay zeka kullanımı nedeniyle tepki toplamıştı.

Hollywood oyuncuları ve senaristleri de yapay zekaya karşı iş güvencesi konusunda yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle 2023’te greve gitmişti.

Related Posts

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

Sosyal medyanın en çok konuştuğu yerli dizi belli oldu!

Sosyal medyanın en çok konuştuğu yerli dizi belli oldu!

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

Kabataş’ın gururu

Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi Deniz Güler yurtdışındaki 30 farklı üniversiteden burslu kabul alarak köklü lisenin tarihine adını rekorla yazdırdı. Berkeley, California, Toronto ve British Columbia gibi üniversitelerden kabul alan Güler, dünyanın en iyi 11’inci üniversitesi olan Pennsylvania Üniversitesi’nde biyofizik okumayı tercih etti.

Öğretmenler Kadıköy’den iktidara çağrıda bulundu

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Kadıköy’den Ankara’ya “Büyük Öğretmen Yürüyüşü” adını verdikleri bir yürüyüş başlattı. Yürüyüş öncesinde yapılan açıklamada “Biz yaşamak istiyoruz. Biz mesleğimize devam etmek istiyoruz” denildi.

2025 YKS soruları nasıldı, TYT zor muydu kolay mıydı?

YKS maratonu pazar günü de devam edecek. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15’te başladı. Sınavdan çıkan öğrenciler sınavın zor olup olmadığına sorguluyor.